2021-10-01 13:14:53• hírek • Agerpres

Cîmpeanu: a koronavírus ellen beoltott diákok prioritást élveznek a bentlakásos helyek kiosztásánál

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Prioritást fognak élvezni a koronavírus ellen beoltott és a fertőzésen átesett diákok az egyetemi bentlakásos helyek kiosztásánál - jelentette be pénteken Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A tárcavezető a bukaresti Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem tanévnyitóján beszélt erről, hozzátéve, hogy ez a rendelkezés a felsőoktatási intézmények egybehangzó kérésére kerül be az oktatási és az egészségügyi tárca közös, oktatást érintő rendeletébe, amelyet a délután folyamán fognak aláírni.

Rámutatott, értékeli, hogy a fővárosi egyetemen, ahol meghaladja a 4000-et a bentlakásos helyek száma, a kampuszba már elszállásolt diákok több mint 80 százaléka be van oltva koronavírus ellen, és meggyőződését fejezte ki, hogy a fennmaradó 20 százalék is rövidesen beoltatja magát.

A miniszter szerint ameddig a járványhelyzet megköveteli, az egyetemen minden kurzust online rendszerben fognak tartani, a szemináriumok, laborórák és a gyakorlati oktatási órák azonban fizikai jelenléttel zajlanak.

'Ez az állapot azonnal megszűnik, mihelyt sikerül véget vetnünk ennek az egészségügyi válságnak. Erre az egyetlen megoldás az oltás felvétele. Nem a gyermekek a felelősek a beoltatlan szüleik és nagyszüleik egészségi állapotáért, a dolog pont fordítva van' - mondta még az oktatási miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: